carperink

stay strong

Kategori: Allmänt

Hej hej hallå dagboken. Idag är det Bert som skriver..

Fan, jag är så jääävla sliten. Om min kropp kunde, då tror ja att varenda liten del av den skulle gråta nu.
Jag vill bara sätta mig i en fotölj o vara apatisk i några timmar.
Kan inte någon komma o krama mig, säga att jag varit duktig o kanske laga mat till mig också, vore trevligt :)
Stoppa om mig med en filt och slå på en film.. mmmmm <3
Ne men jag klarar mig..

Jag ska plocka ihop i studion nu sen ta morsans lilla bubbla till bil o åka mot Arboga. 
(känns som att jag alltid börjar mina inlägg i fel ordning)

1. Mitt besök i Göteborg!
Hehe... ja det finns väl inte så mycket mer att säga om det än att vi gjorde som vanligt.
Lagade mat, pratade, söp oss aspackade, sjöng, dansade, spydde och däcka, vaknade kl.14, spydde, duschade, frukost, upp på stan, chilla, shoppa, dagenefterpizza, sen tåget hem.
Hade lika kul som alltid annars också såklart ! <3 

2. Midsommar!
Skulle ha jobbat på morgonen, bokade om till idag istället.
Joggade en sväng, plockade ihop alla mina saker i studion. Dammsugade, duschade, bytte om, mötte upp Lao, handlade, gick till hans trevliga vänner. Vi käkade sill o potatis, nubbe o snapsvisor ! Busade lite med deras söta unge. Sen käka vi tårta, så vi var lagom mätta innan vi gick till nästa hus där de grillade. :P Vi chilla, satt o snacka, småkäkade lite när magen började bli tom igen. Hade skittrevligt !
Sen senare tog jag o Lao taxi till en fest där bland annat Per o Nina höll hus. Så hade vi skittrevligt där också till typ 3 på natten innan vi drog hem. 

 

3. Igår lördag!
Vaknade vid 9 av mitt alarm, snoozade till halv elva.. klädde på mig o packa sista, blev upplockad av morsan.
Vi körde till studion o tog med britsar o allt som skulle med. Åkte till Arboga runt 12, bytte bil sen åkte ja mot den privata men sjukt stora MC festen utanför Arboga. Plockade fram allt i de lilla huset som va avsatt åt mig. Jobbade konstant med endast en liten kisspaus fram till 00.00.. sen åt ja äntligen för första gången på hela dagen, några kalla men goa grillspett. Snackade lite skit o tog sen bilen hem till Örebro. Lastade av grejerna i studion o la mig i sängen hemma tre inatt/imorse..

 
4. Idag!
Larm på kl.07.00, snoozade en timme.. Käka en tallrik mjölk med flingor, tar morsans bil till studion. Ritar, gaddar 2 timmar o nu, nu är ja här. 


Nu ska ja bara ta tag i mitt liv o köra vidare. Tror verkligen på semester den här sommaren !
Gammal bild men känner mig lite sådär nu :)Hade ! //MC
 

Only One

Kategori: Allmänt

Halloj ! Sitter på tåget påväg till Göteborg ! Käkade två ägg och drack en pepsi Max på stationen.. Måste verkligen ha bättre framförhållning .. Men nu är ja i alla fall påväg ! Mina två allra bästa tvillingkusiner fyller år idag ! Så grattis på er !
Kommer tillbaka till Örebro imorgon igen. För jobbar på midsommar och på lördag ska jag jobba på en MC fest :) 
Så det är sommar nu alltså, fan va skönt ! Man kanske skulle ta semester ändå, innan den här sommaren också försvinner.. Jag är den enda på studion som inte bokat in någon semester. Och för första gången på tre år tror ja att jag har råd att vara ledig :) 
Varför kan det inte vara sommar jämt ! Förutom att det är tokvarmt i studion så är ju det här livet :D Igår när vi jobbat färdigt tog vi en liten afterwork, 2 öl bara :) Jag o Ramon gjorde många kloka beslut om vad vi har för drömmar o så skåla vi på det hehe :) Vi ska måla mer, vi ska ha en artshow o visa upp andra artisters tavlor, grilla o ha sommarfester, det blir ink bash, Island, massa coola gadds ! Fan, vi ska satsa !
Och igår krångla min ena sladd till maskinen så lånade Beccas cheyene, fan va skön den va ! Jag har varit sugen men inte vågat prova för jag menar mina maskiner funkar ju. Oh varför ska man byta ut något som funkar. Gillar inte den här processen/tiden när man måste lära sig nå nytt för då fokuserar man på de istället för jobbet.. Men den va inte så komplicerad som ja trodde. Jag kör ju redan med enbart roterande maskiner så :) ska fan köpa en ! Det var ju typ de enda dom stora artisterna använde också! Tror de kan förbättra mitt jobb ! Lika bra att ge efter hehe :) ska beställa en efter helgen tror ja ! 
 Ne nu ska jag lyssna lite mer på skön musik o koppla av här på tåget ! Ha de gött alla !! //MC
 
 
 
 

For the rest of my life I'm gonna fight for this dream

Kategori: Allmänt

Tjenixen !
Borde skriva på engelska nu då eftersom jag fick lite nya vänner i staterna. Men det är inte fullt lika enkelt att utrycka sig på engelska än för mig. Jag skriver mest dikter eller låttexter på engelska men tankar såhär är en annan sak. Ikväll tänkte jag egentligen mest blicka tillbaka lite och berätta för er som inte hört om min väg hit. 
 
Allt började ganska oskyldigt efter sommarlovet, tvåan på gymnasiet, Bild-och Form estetiska programmet i Köping. Jag trivdes med livet, ritade och målade, dansade några dagar i veckan och spelade även fiol två dagar. Hade massa underbara vänner. Vi hängde i replokaler och även i mitt rum nere i källaren hemma. Festade :) jag hade ett distansförhållande med en fem år äldre kille som tyckte sig vara mycket bättre än mig o de va så jag trodde de va också. Men för stunden älskade jag honom. 
En utav mina härliga vänner sa till mig en dag -Fan Malin, du som ritar så bra. Du borde börja gadda !
Gadda? Tänkte jag, det börjar man väl inte bara med sådär..
-Ne men min syster är ju tillsammans med en tatuerare, ta hans nummer o ses o snacka vettja!
 
Så hösten där 2008 började jag lära mig. Jag var där så ofta han jobba och jag inte var upptagen med några andra aktiviteter. En kväll tog jag med mig min trogna kusin Emily som försöksobjekt ! Men enligt Nikke var de ju bra att köra på sig själv först för att känna hur djupt man ska gå osv .. Jag gjorde ett litet varghuvud på insidan av mina vänstra vad. Sen gjorde jag körsbärsblommor på Emily. Helt okej ändå ! :) gick hem, skulle ringa o berätta den roliga nyheten för killen. Fick världens jävla utskällning.. Han mailade min mor om hur tatueringar förstör ungdomar o att han mer än gärna kunde betala laserborttagningen åt mig.. Ett tag senare gjorde jag resten på vargen .. Han slutade kolla på mig o jag fick förklara mina "synder" för hans familj.
Jag köpte egna tatueringsgrejer och började träna hemma om kvällarna. Tillslut fick jag kunder, var bokad nästan varje kväll i veckan. Folk som ringde mig när jag satt på lektion i skolan för att boka tid. Jag investerade i britsar o allt möjligt. Men jag levde ett dubbelliv. Jag började ljuga om allt för att slippa få skit.. det här var ju min dröm o jag kunde helt enkelt inte sluta. Men han brydde sig för lite om mig som person för att någonsin kunna förstå. Slutet av 2009 gjorde ja slut med killen o fann sen någon annan som gjorde mig glad. Men mitt liv som ändå alltid mest har varit mitt alldeles egna för min egen skull. Ja det tog fart när studenten börja närma sig. Sparbanken västra Mälardalen hade ett projekt för ungdomar att skapa sina egna sommarjobb. Jag ansökte om att få öppna en egen studio i arboga. Antar att de funderade noga över att tacka ja till en sån udda verksamhet när de kanske hellre hade sett mig som de andra ungdomarna att tex klippa gräsmattan åt äldre. Dagarna efter studenten spenderades med att fixa lokalen jag fått tag på i centrum av Arbogas gator. Jag målade och städade, inrädde så hygieniskt som möjligt för att få den godkänd av miljökontoret. Betalade och investerade med möbler o allt nytt som behövdes. Lånade pengar för att ha råd med första hyran osv osv. 14 juli 2010 blev jag godkänd och dörrarna slogs upp för Carper ink ! Jag fick massa gratis publicering i de flesta tidningar pga att jag var en 19 årig tjej i denna bransch och första/enda studion i stan! Det gav mig massor och jag vet inte huuur många kvällar jag cyklade hem ett på natten helt galet sliten. Det blev inte mycket sol o bad för mig den sommaren. Slutet av augusti skulle allt redovisas inför Sparbanken. Tydligen var det en tävling för den som lyckas bäst. Oh tydligen på avslutningsfesten besätter de att jag vunnit. Med den största chansningen och den som fått in mest pengar trots allt. På en och en halv månad hade jag inkasserat närmare 40000kr ! Så gav de mig en check och en bukett blommor. Så fick jag ytterligare massa publicering ! Så dessutom senare fick jag ytterligare ett pris av Winnet som årets uppstickare !
Oh sen så rullade mitt liv på, jag träffade en hel del kunder, några som nästan blivit mina vänner idag och några jag kanske aldrig kommer glömma. Det var en upplevelse ! Men som vanligt med mig blir jag rastlös. Så slutet av sommaren 2011 öppnade ytterligare en studio i stan, vägg i vägg med mig. Så efter att ha varit på en tidnings omslag, blivit med i styrelsen i en förening för kvinnliga företagare, haft en helt egen utställning, varit runt till skolor och berättat den här historien, gjort målerijobb bestående av väggmålningar i replokaler bland annat och även jobbat på min första tatueringsmässa började jag helt enkelt bara tröttna. Jag bestämde mig för att till årsskiftet 2012-2013, då ska jag inte vara kvar här. Jag kollade lokaler i Västerås, kollade en ny i Arboga, så letade jag andra studiojobb i Örebro. Örebro hade ju passat allra bäst kände jag tillslut när jag tackade ja till min kusins lägenhet i andra hand. Jag flyttade egentligen i oktober, men började bo här 1a december samtidigt som jag fått jobbet på Elite Artwork som Emanuel är studioägare åt. Han som jag under ett år själv tatuerat mig hos. Ett litet tag efter mig kom även Ramon och familjen började bildas ordentligt. Sen har den visserligen formats om lite under processens gång. Allt verkar ändå löst sig ganska bra för mig. Oh nu när jag nyss kom hem från USA o tänker på allt som hände där, hur de varit nu när jag är tillbaka hemma. Jag tror nog livet kan bli som man drömmer om, bara man vågar ! Nu måste jag sova, imorgon rullar livet vidare :) äntligen ! Godnatt //MC
 
 

Everything is in your mind, just take the time.

Kategori: Allmänt

Med nästan gråten i halsen lämnar jag The streets of New York City. Den här resan har fyllt på min livslåga och fått mig att aldrig sluta drömma. Anledningen till att vi åkte, alltså själva utbildningen har fått mig för en liten stund att känna mig värdelös, men sedan har jag kommit på att livet är inte värt att leva om man inte har mål att sträva efter. Oh det är (som en kille sa igår) inte målet utan själva resan dit som är värdefull ! Jag har fått nytt perspektiv på mitt jobb o själva storleken av livet, eller hur man ska uttrycka sig.. Jag menar, Örebro har varit ett stort lyft för mig, men vem säger att det tar slut där? Nu har jag sett hur man kan leva de här livet någon annanstans. Jag har träffat folk med liknande tankar som mig själv men olika sätt att handskas med sina möjligheter. Ingenting är omöjligt!
 
Nu ska jag åka hem och växa som människa så mycket jag bara kan, tills det inte passar mig längre. Längtar efter alla er där hemma <3 

On my way

Kategori: Allmänt

Tja tja tja ! Igår regna det så jääävla mycket, kändes som man vandra omkring genom en dusch.. Men lite kunde vi shoppa i chinatown ändå ! :) sen besökte vi ramons andra tattoopolare Stafano :) helt sjukt jävla cool studio ! Vi haka på dom ut och käkade sen på en restaurang med bara mat från Peru. Allt var riktigt gott ! :) så taxi hem til David. Idag har vi kört shopping a la deluxe ! Oh sol fick vi också :D nu sitter vi i studion o chillar. David har snart jobbat klart sen får vi väl se vart festen tar vid. Igår snackades de om att festa med Bob Tyrrell, Stefano smsade honom. Men vi får se, blir kul vilket som :) sista kvällen i NY, imorgon mot Boston igen. Se om hotellet sparat min jacka eller om jag blir hemlös .. Så flyger vi från Boston på måndag eftermiddag o hemma på tisdag till Stockholm. Ska jobba på eftermiddagen, se hur bra de kommer gå med Tidskillnaden o allt .. :) men kommer va sjukt taggad på att jobba efter den här resan också så ! 
 
 
 
 
 
 
 
 

You are My perfect place

Kategori: Allmänt

Uppdaterar ifrån Broklyn New York !
Klockan är 21.40 här och jag sitter hemma hos David tror ja han heter. Ramons polare som har en egen tattooshop inne i Soho. Han målar också skithäftiga grejer med eld. 
De sista seminarierna igår va grymma, i alla fall Nikko Hurtado och Jeff Gogue ! Blev riktigt inspirerad o de är liksom inte bara grymma artister utan också helt sjukt superhärliga människor med visdomsord precis just de man vill höra, de man behöver. Bli peppar av folk som vet precis vad man gått igenom. Det är underbart ! Så resan hit gick bra idag också :) vi åkte taxi genom Boston o så buss 5 timmar till New York, så fick vi ta tunnelbanan till soho o där irrade vi runt lite innan vi hittade studion :) David verkar trevlig, om han heter så. Han o Ramon snackar mest spanska så hehe .. Men sjukt duktig på japanska tattoos! Så när vi skulle hem o de börja regna kommer jag ju på att min skinnjacka med hemnycklar är kvar i Boston på hotellet !!! Har ringt dit nu o dom skulle leta o ringa upp. Fuck, jobbigt annars .. 
 
Nu hat vi gjort allt sånt där som tatuerare brukar göra. Så låter ja era fördomar fantisera ihop resten. Klockan är nu istället 23.42
 
 
Godnatt alla ! Uppdaterar igen när ja har möjlighet ! Ha de bäst, de har ja ! //MC

Boston!

Kategori: Allmänt

Wow, i'm haveing sooo much fun !! Fuck ! Idag har jag och Ramon lyssnat på Guy Aitchison, Bob Tyrrell och Alex de Pase ! Blir så sjukt inspirerad ! Man får så himla mycket tips o trix om saker o ting ! Black'n grey portrait and color ! Vill bara måla o gadda nu nu Nu !! Imorgon kommer tre andra berätta (b la. Nikko Hurtado) och beskriva sina arbeten och hur de gör för att göra det så bra som möjligt o inspirera hur de tänker, att allt inte bara handlar om teknik  utan mest om hur du tänker och använder det !
Kan inte fatta att jag sitter här, i USA med Ramon som är så duktig o hur vi blir så taggade av typ USAs grymmaste gaddare och hur mycket vi kommer utvecklas utav detta ! Det är så sjukt häftigt ! I love it ! Älskar mitt jobb !
 

 
 
 
 
 
 
Love Life !
   

We can dance until The sun comes up

Kategori: Allmänt

Tjohej ! 
Nu räknar man timmarna.. Runt tre inatt tar jag o Ramon bussen till Arlanda så flyger vi imorgon bitti tidigt !! Det känns fortfarande helt overkligt ! Tre dagar i Boston, fem dagar i New York ! Kommer utbildningen va grym ? Kommer vi träffa massa likasinnade människor, kommer vi se häftiga ställen, kommer vi shoppa haha ? Ah det har blir en upplevelse utan dess like ! Trodde jag aldrig när jag för tre år sen satt i min lilla studio på nygatan i arboga att jag skulle hamna här, nu ! Jag gillar att Ramon nästan är mer eld och lågor än mig, han som varit massor i New York redan och han som faktiskt jobbat med detta i 20 år och är grym på de han gör ! Han är i extas pga hur mycket Han kommer utvecklas, lära sig, inspireras och se saker ! Han liksom ? Men det är de jag gillar, för man ska aldrig tro att man är färdiglärd ! Inte luta sig tillbaka i stolen o vara nöjd över de man kan. För man kan alltid bli bättre, speciellt i den här branschen ! Men man måste vilja ! Annars kommer man ingen vart ! 
 
I got what I wanted
but my hunger stayed the same
 
Nu ska jag ta tag i det sista här inför resan, sen tagga järnet ! Hoppas på att kunna uppdatera er därifrån, annars blir de massa skrivande och Massa Bilder när ja kommer hem !!
 
Ha de bäst alla, de kommer jag att ha ! 
Tack till alla er underbara vänner jag har också som förgyllde min helg <3
Oh tack familjen, ska vara rädd om mig, lovar !
//MC
 
 
Tack till Per o Nina som hjälpte mig med nya sängen !
 
 
 
 
 
Va fan är de för jävla larm som varit igång heeeela helgen, blir galen ...